Eko Pälsvård

Det är dags att ge våra fyrbenta vänner ett julbad! Djur är minst lika känsliga varelser som oss människor och även deras hud och päls förtjänar naturliga alternativ utan sulfater, parabener och onödiga tillsatser!

Vår kontorshund Kajsa har en fluffig och vit päls som lätt blir grå och smutsig under vinterhalvåret, ibland behöver hon duscha en gång om dagen och vädret är riktigt tråkigt. Då hundra inte behöver samma typ av fettlösande ämnen som vi människor kan behöva i håret är det onödigt att använda något fint ekologiskt schampo. En bättre lösning är nopoo metoden. Helst vill man bara skölja av djuret med vatten men ibland behövs lite extra hjälp för att hålla pälsen ren och fin.

En shampokaka är en perfekt lösning, lätt att använda och dosera även om djuret kanske springer runt i badkaret. Rena ingredienser som inte är skadliga för varken päls eller hud, det kan till och med komma lite i munnen utan panik.

Kajsa fick doften Mynta och Eukalyptus den här gången. Även doftöverkänsliga matte tycker att hon doftar ljuvligt efter badet!

 

Handgjord Ekotvål Mynta & Eukalyptus

Malin i Ratan gör fantastiska handgjorda tvålar som passar perfekt som julklapp! Vi älskar de rena ingredienserna och det miljömedvetna tänket bakom dessa närproducerade tvålar!