Havtorns magiska egenskaper

Våra älskade produkter från SIBU innehåller en ren form av ekologiska havtorn som odlats i de höga bergen i Himalaya. Dess långvariga användning sträcker sig 1300 år tillbaka i tiden och har i modern tids forskning visat sig vara en av de mest näringsrika ingredienser i livsmedel som finns.

Det orangegula bäret är proppat med vitaminer och andra nyttigheter. Innehåller vitamin A,E, K, B samt B12 och folsyra. Dess sammansättning av mer än 190 bioaktiva föreningar gör det till den mest överlägsna källan till fettsyrorna omega 3, 6 och 9. Dessutom har det världens högsta innehåll av den sällsynta men ack så effektiva fettsyran omega 7.

SIBU Buckthorn Omega-7 Sof Gels är havtorn i kapselform. Den innehåller sammanlagt 1000 mg havtorn från både fröolja och fruktolja och tas som kosttillskott. Den kan ha positiva effekter för insidan av kroppen så som att hjälpa till att bygga upp och reparera slemhinnor och membran så att de i sin tur kan ge kroppen det skydd den behöver. Den kan även lindra inflammerad vävnad som orsakas av obalans i t.ex. tarmfloran. Har du problem med torra slemhinnor i underlivet, ögon eller munnen är detta ett hormonfritt alternativ för att läka kroppen inifrån och ut!

SIBU Sea Berry Seed Oil är en ekologisk olja som innehåller 100 % fröolja från havtornsbäret. Dess egenskaper kan hjälpa hudens celler att bibehålla fukt, stötta kollagen-bildningen, verka antioxidantiskt och reparerande. Kan hjälpa hud som har inflammatoriska problem som t.ex. akne, rosacea och eksem. En frisk och balanserad hud är nyckeln till att bevara och skydda huden från yttre påverkan.

SIBU Moisturizing Body Cream kan användas på hela kroppen för att hjälpa hudens celler att bibehålla fukt och stötta kollagen-bildningen. Havtornets antioxidantiska och reparerande egenskaper i kombination med sheasmör och Aloe Vera gör Moisturizing Body Cream till den ultimata återfuktande och antiinflammatoriska kroppslotionen.

Sheasmör innehåller mycket av de starka antioxidanterna A-vitamin och E-vitamin samt essentiella fettsyror som är viktiga för hudens elasticitet. Kanelsyra som finns i sheasmör kan hjälpa till att reducera solens åldrande effekt på huden. Aloe vera har lindrande effekt om huden skadats eller utsätts för mycket påfrestningar och är även väldigt fuktgivanade och vitaminrik.