Ingredienser

Vi på Akvantum Naturally brinner för effektiv hudvård. Vi älskar aktiva ingredienser som bidrar till förbättring och gör skillnad på huden.

Idag är det vanligt förekommande att skönhetsprodukter har lååånga innehållsförteckningar med lite allt möjligt i, saker vi aldrig hört tals om tidigare och ibland saker vi känner till mycket väl men som vi kanske inte förknippar med hudvård och skönhet, tex bensin. Även om många ingredienser är tillsatta för att fylla någon typ av funktion i produkten (ex konservering) så kan den långa listan knappast vara nödvändig för att krämen ska vara t.ex återfuktande.

Idag kan vi ha förväntningar på vår hudvård, vi kanske vill minska rynkor och missfärgningar i ansiktet, behandla acne eller hålla huden återfuktad under hela dagen, även dessa krav kan uppnås utan onödiga tillsatser!

Vi tycker det är extra viktigt att varje tillsatts ska fylla en funktion, när vi läser en INCI ifrågasätter vi varje ingrediens. Vi frågar oss varför den är med, vilken funktion den fyller och om den är framtagen på ett hållbart sätt.

Det här är ett tips till dig som vill minska på onödiga tillsattser och kemikalier i vardagen: Ifrågsätt antalet ingredienser och tänk efter om varje ämnen verkligen är nödvändigt. Kanske kan du spara några hundralappar och använda något du redan har hemma. Eller hjälpa miljön på traven genom att välja en produkt med mindre ingredienser och tillsatser.

Vi kommer att skriva en serie blogginlägg där vi pratar mer om både de ingredienser vi har i våra produkter och om de ingredienser vi undviker i en produkt.