Ingredienserna som minskar ålderstecken!

Att försöka motverka att huden åldras kan kanske kännas som att försöka flytta berg, omöjligt. Det vi kan göra är att ge huden stöd och rätt förutsättningar för att behålla sina egenskaper så länge som möjligt.

I många av dagens hudvårdsprodukter finns en lång lista på ingredienser som man ofta inte har en susning om vad de faktiskt gör. Vi tar upp några av de mest effektiva och vanligt förkommende ingredienserna som du hittar i våra produkter, så att du lättare kan hitta de produkter som just din hud behöver!

Hyaluronsyra och Natriumhyaluronat

Hyaluronsyrans huvudsakliga funktion är att dra åt sig och binda vätska i huden. Hyaluronsyran kan binda upp till 1000 ggr sin vikt i vatten, vilket gör den till en extremt effektiv fuktbindare långt ner i huden och detta hjälper till att släta ut rynkor och ojämnheter. Hyaluronsyra förekommer naturligt i huden men med åldern kan hyaluronsyranivåerna minska. Natriumhyaluronat, som är natriumsaltet av hyaluronsyra, är en ingrediens som förekommer i anti-ageing produkter. Den kan tack vare sin minimala storlek lättare tränga ner till de undre hudlagren. Där kan den binda vatten och på så sätt efterlikna naturlig hyaluronsyra.

Följande produkter innehåller aktiv hyaluronsyra för att öka hudens fukt:

  

 

Panthenol

Panthenol är också en fuktbindare som kan hjälpa till att hindra fukt från att dusta från hudens celler. Panthenol kan hjälpa till att stärka upp den naturliga hudbarriären, bibehålla lyster samt släta ut huden.

Följande produkter innehåller panthenol för att bevara fukt:

       

Reservatrol

Reservatrol har en skyddande effekt på huden. Det är en antioxidant vars främsta uppgift är att skydda mot de skador som fria radikaler kan orsaka på hudcellerna.

Följande produkter innehåller reservatrol som skyddar huden:

Peptider

Peptider stödjer hudens egen kollagenproduktion. Kollagen behövs för att bilda bindväv i huden. Tillför man peptider till huden kan man öka förutsättningarna för att reducera fina linjer och reparera skador från tex uv-strålning.

Följande produkter innehåller peptider som ökar kollagenproduktionen:

 

SPF

Solskyddsfaktor, SPF, är en av de viktigaste anti-age produkten du kan använda. UV-skador från solen påskyndar hudens åldrande men med en solskyddsfaktor skyddas din känsliga hud effektivt.

Följande produkter innehåller SPF: