Ta hjälp av syra för bästa exfoliering!

Känns din hud lite grå och inte sådär ”glowy”? Då kanske du behöver ge den lite kärlek och en exfoliering!

Exfoliering avlägsnar gamla eller reparerar skadade hudceller så att din hud lättare kan förnyas och bevaras.

Lägger man till exfoliering i sin hudvårdsrutin minst 1 gång i veckan får man en grundligt ren hud som lättare absorberar fukt och andra verksamma ämnen från din dagkräm till exempel.

Ett exfolierande serum som innehåller djuprengörande ingredienser, någon form av syra och cellreparerande ämnen kan hjälpa huden återfå sin svunna lyster!

Syra löser upp de döda hudcellerna så att de reparerande och rengörande ämnena lättare kan tränga längre ner i huden och verka ännu bättre!

AHA-syra

Alfa Hydroxi Acid (AHA) är en grupp naturligt utvunna syror som avlägsnar gamla eller skadade hudceller och stimulerar hudens egen cellförnyelse.

Glykolsyra är den mest effektiva AHA-syran. Den kan tack vare sin minimala molekylstorlek effektivt tränga djupt ner i huden.

Mjölksyra är en annan mer fuktbevarande syra som dessutom har antibakteriella egenskaper tack vare sitt låga pH-värde.

 

A-vitamin

Retinol är en form av A-vitamin med flera superegenskaper för att hålla huden ren och frisk!

När retinol tränger ner i det undre hudlagret hjälper den till att reparera och förnya cellerna. Dess antioxidantiska egenskaper stärker och skyddar huden mot fria radikaler samtidigt som kollagenbildningen stimuleras och huden hålls spänstig och slät. Eftersom den dessutom hämmar bildandet av acnebakterier och reglerar taljproduktionen kan den både förebygga och behandla besvär med så som acne och oljig hud.