Vad är kolostrum?

Kolostrum är den allra första mjölken en kalv får efter födseln och den innehåller en mängd immunstärkande och antivirala ämnen. Kolostrum innehåller mer än 90 väldefinierade komponenter, som är indelade i: Immunfaktorer, tillväxtfaktorer, proteiner, vitaminer och mineraler.

Bylykke är en hudvårdsserie som består av 4 olika produkter som alla innehåller kolostrum. Colostrum Complex är den aktiva ingrediensen i produkterna. Under perioden 2005–2008 utvecklade Pia Lykke Bertelsen (Grundare av Bylykke) ingrediensen i ett forskningssamarbete med Aalborg Universitet, Danmark.

Fördelar med ByLykke:

  • Passar den känsligaste hud – 0% parfym, inga onödiga tillsatser
  • Skyddar huden – med hjälp av naturliga oljor, aloe vera och kolostrum
  • Gamla kunskap möter ny tekonlogi – Kolostrum har använts för läkning under många år
  • Enkelhet – Få ingerdienser, rent innehåll
  • Innehåller höga doser av aktiva ämnen –  aktivt kolostrum
  • Hållbarhetfokus på produktion och ingredienser – Ekologisk råmjölk från UK

Råvaran som används i ByLykke kommer från en certifierad ekologisk gård i Wales, UK. Kalven får först dricka den råmjölk den behöver innan överskottet säljs för kommersiellt bruk. Tillverkaren av Colostrum Complex – Neovite Ltd Uk – tillhandahåller produkter av livsmedelskvalitet enligt europeisk standard. Vid tillverkningsprocessen aktiveras komponenterna i kolostrumet som frigörs med en fördelaktig effekt på hudcellerna.

Colostrum Serum

Mycket fuktgivande och lugnande serum med ekologiskt kolostrum. Kolostrum ger näring åt huden och påskyndar läkning, dämpar inflammation och lindrar skadad eller irriterad hud. Hyaluronsyra och Bio-PGA binder vatten och ger huden fukt. Serumet absorberas snabbt in i huden och minskar förekomsten av fina ansiktslinjer och rynkor. Passar bra vid mycket fet hy.

Colostrum Organic Serum

Coloustrum Skin Repair

Skin Repair är en utmärkt ansiktskräm och passar lika bra natt som dag. Innehåller ekologiskt kolostrum som kan vara lindrande och läkande vid inflammerad, skadad och irriterad hud. Krämen är mjukgörande, fuktgivande och lindrande, särskilt i torrt och kallt klimat. Huden känns återfuktad, mjuk och spänstig.

Lämplig för användning runt ögon, i ansikte, på hals och dekolletage och kan användas som ansiktsmask under natten. Krämen innehåller också 31% kallpressade ekologiska oljor som bland annat ekologisk mandelolja.

Colostrum Organic Skin Repair

Skin Creme

Bästa handkrämen för torr hud! Krämen är mycket dryg och kan användas på hela kroppen. Skin Cream går snabbt in i huden, även om krämen har en fet konsistens gör den inte huden fet. Använd krämen för att hjälpa huden reparera utslag, eksem, klåda, akne och rynkor.

Skin Creme (15% Colostrum Complex)

Skin Lotion

Förutom Colostrum Complex innehåller även Skin Lotion vitamin A. Fungerar utmärkt som After sun, då ingredienserna skyndar på läkningen av skadad hud. Lotion är också hjälpsam vid mycket känslig, torr och allergisk hud – både för barn och vuxna. Många med psoriasis, rosacea och eksem upplever en förbättring av denna lotion.

Skin Lotion (15% Colostrum Complex)

 

Innehållet i detta inlägg är endast avsett som allmän information och ska inte på något sätt tolkas som medicinsk rådgivning eller ersätta läkarvård.