Vårdetox med bentonitlera – rensa ut vintern!

Bad eller inpackningar med bentonitlera är ett effektivt, skonsamt och naturligt sätt att detoxa kroppen från tungmetaller och andra skadliga ämnen.

Leran drar till sig ämnen som tungmetaller och andra gifter och drar ut dem genom huden. Idag är vi bombarderade med miljögifter både invärtes och utvärtes. Bentonitlera kan hjälpa oss att eliminera dessa gifter på ett enkelt och behagligt sätt. Perfekt för dig som vill undvika komplicerade detoxprogram som tär på ditt matsmältningssystem.

Varför? – Våra kroppar är försedda med en inbyggd funktion för avgiftning av skadliga ämnen som sker via lever, njurar och tarm. Men när vi utsätts för mer gifter än vad kroppen hinner bryta ned och eliminera kan bioackumulering ske. Detoxbad med bentonitlera är ett effektivt och skonsamt sätt att få bort sådana gifter som samlats i våra kroppar.

Hur? – Du kan blanda ut leran i ett fotbad eller helkroppsbad, det går även bra att göra en helkroppslermask. Då blandar du ut leran med lite mindre vatten än till badet för att få en tjockare konsistens som du sedan smörjer in kroppen med. Låt verka i ca 15-30 minuter beroende på vana av detox-bad.
Du kan göra din egen ansiktsmask av bentonitlera för att normalisera fet hy och lindra akne. Eller en hårinpackning för att rena håret från tungmetaller från färgningar och andra kemiska behandlingar. Leran kan även återställa hårbottnens naturliga balanser och vara ett bra alternativ vid överdrivet fett hår eller mjäll.

Vad är bentonitlera? – Bentonitlera, natriumbentonit i det här fallet, kommer från vulkanisk aska som blandades med saltvatten för miljontals år sedan. Det är ett giftfritt naturligt mineral som huvudsakligen finns i Black Hills-regionen i USA.

De kristallstrukturer som finns i natriumbentonit är mycket tunnare, och separeras mycket lättare av väta, än andra leror. Det innebär att när bentonitleran väts och separeras växer dess yta många gånger. Det gör att den mycket effektivt kan dra åt sig andra partiklar. Bentonitlerans partiklar är negativt laddade men många giftiga ämnen som tex tungmetaller har en positiv elektrisk laddning. Det gör att bentonitleran binder upp dem, oskadliggör dem och transporterar ut dem ur kroppen via huden.

Just nu har vi utförsäljning av all Magnetic Clay eftersom produkten kommer att få en ny förpackning inom kort. Passa på att beställa till halva priset!

Natural Detox Clay Bath