Varför vi ÄLSKAR Mad Hippie

Mad Hippie är ett amerikanskt märke som tar hudvård och miljö på största allvar. De har endast 10 produkter i deras sortiment men deras ingredienslista för aktiva ämnen kan göras lång. Varje produkt är fullproppad med godsaker för huden!

Om du letar efter ett helt naturligt och säkert sätt att förbättra din hy har du kommit rätt. Genom att bara ta med det goda och utelämna det dåliga kan Mad Hippie erbjuda ett sant genombrott vad gäller rynkor och missfärgningar av huden.

– Mad Hippie

Här kommer en lista på några av våra personliga favoritingredienser och tips på hur du kombinerar produkterna för bästa resultat!

Våra favorit ingredienser

Gojibär
Ett superbär fullt av antioxidanter och som innehåller inget mindre än 18 essentiella aminosyror, zink, selen, fosfor och vitaminerna B1, B2, B6, C och E. Gojibär förser huden med grundläggande näring och antioxidanter. Visste du att det här superbäret innehåller mer betakaroten än morötter och mer järn än spenat! (Finns i: Exfoliating Serum och Antioxidant Oil)

HPR
En ester av retinolsyra och en ny revolutionerande form av A-vitamin. Den är biotillgänglig utan att behöva genomgå flera metaboliska steg (retinol behöver genomgå 2 sådana steg). Har en dramatisk effekt på att reducera rynkor och pigmentfläckar. Gör huden vacker och ungdomlig. (Finns i: Vitamin A Serum, Nutrient Mist och Vitamin C Serum)

Aloe Vera
Ger huden näring och en tunn skyddande barriär. (Finns i: Vitamin A SerumFacial SPF och Face Cream)

C-vitamin
Få ingredienser i hudvårdsprodukter har så mycket vetenskapligt underlag gällande sin effektivitet som C-vitamin. Det är ett viktigt hjälpämne i bildandet av kollagen och det bidrar till att minska uppkomsten av rynkor samt missfärgningar medan det samtidigt ger skydd som antioxidant mot solskador. (Finns Vitamin C SerumNutrient Mist, Facial SPF och Eye Cream)

 

We strive to use only the safest & most effective ingredients available in skin care. By putting in only the best stuff, and leaving out everything else, you can improve the appearance of your skin without exposing your body to harsh ingredients & preservatives.

– Mad Hippie

Hyaluronsyra
Drar till sig och behåller vatten vilket fyller ut huden och reducerar förekomsten av rynkor. Hyaluronsyra är en substans som förekommer naturligt i huden och som minskar ju äldre vi blir. (Finns i: Cream Cleanser, Vitamin C Serum, Vitamin A Serum, Nutrient Mist, Facial SPF och Exfoliating Serum)

Havtornsbär
Ett bär från Tibetanska Himalaya, rikt på vitaminerna A, B, C, D, E, K, P, karotenoider, flavonoider, fenoler, folsyra och fettsyror. Faktum är att havtornsbäret är den enda växt i världen som innehåller alla de essentiella fettsyrorna omega 3, 6, 7 och 9. (Finns i: Antioxidant Oil)

Glykolsyra
Utvunnet från sockerrör och ansedd som den mest effektiva av AHA-syrorna tack vare dess mindre molekylära storlek. Glykolsyra är fantatiskt bra på att exfoliera huden och minska förekomsten av rynkor, missfärgningar och åldersfläckar. (Finns i: Exfoliating Serum)

Ekologisk pumpafröolja
Rik på E-vitamin, zink och omega-fettsyror. Den här oljan vårdar huden och ger näring utan att täppa till porerna. (Finns i: Cleansing Oil)

Ekologisk nyponfröolja
Vårt svenska superbär är fullsmockat med antioxidanter och naturligt förekommande C- och A-vitamin. Nyponolja jämnar ut hudtonen, återfuktar och gör huden len och fin. (Finns i: Cleansing Oil)

Grönt te
Antioxidant som skyddar mot fria radikaler. (Finns i: Face Cream, Cream Cleanser och Nutrient Mist)

 

När många hudvårdstillverkare enbart använder 1-2 aktiva ingredienser proppar vi på Mad Hippie varje flaska till bristningsgränsen med massor ingredienser som tillsammans i synergi minskar ålderstecken.

– Mad Hippie

 

Våra favorit kombinationer!

Glowing Skin Routine: Nutrient Mist + Vitamin C Serum + Exfoliating Serum + Face Cream

Vitamin C tillsammans med AHA-syra är en perfekt kombination för att få fram hudens naturliga glow!

Morgonrutin

Steg 1: Tvätta ansiktet
Steg 2: Spraya Nutrient Mist och massera in i ansiktet
Steg 3: Applicera Vitamin C Serum
Steg 4: Återfukta med Face Cream

Kvällsrutin

Steg 1: Tvätta ansiktet
Steg 2: Massera in Exfoliating Serum och låt verka över natten
Steg 3: Återfukta med Face Cream

 

Firming Routine: Vitamin C Serum + Vitamin A Serum + Face Cream

Den perfekta rutinen fylld med peptider som håller huden fyllig och återfuktad. Passar åldrande hud som behöver en boost!

Morgonrutin

Steg 1: Tvätta ansiktet
Steg 2: Applicera Vitamin C Serum
Steg 3: Återfukta med Face Cream

Kvällsrutin

Steg 1: Tvätta ansiktet
Steg 2: Massera in Vitamin A serum och låt verka över natten
Steg 3: Återfukta med Face Cream

 

 

Antioxidant Boosting Daytime Routine: Nutrient Mist Vitamin C SerumAntioxidant Oil + Facial SPF

Gör ansiktet redo för dagens alla påfrestningar! Vitamin C tillsammans med granatäppelolja och
zinkoxid ger skydd mot solens åldrande effekt på huden och bidra till en jämnare hudton.

Rutin för soliga dagar

Steg 1: Tvätta ansiktet
Steg 2: Blanda 3 droppar Vitamin C Serum + 3 droppar Antioxidant Facial Oil i handen
Steg 3: Massera in i ansiktet
Steg 4: Lägg på ett lager av Facial SPF för ultimat solskydd

 

Mad Hippie har desigat sina produkter för att avändas tillsammans för bästa resultat. Mad Hippies Cream Cleanser passar till alla dessa rutiner vid tvätt av ansiktet och om du behöver en extra boost kring ögonen rekommenderar vi att även lägga till Eye Cream i din rutin.

Lämna gärna en kommentar eller recension och berätta om din dagliga hudvårdsrutin!